Mladík chtěl skončit se životem. Zasahoval policejní vyjednavač

ČESKOBUDĚJOVICKO – Noc na čtvrtek byla velmi náročná pro vedoucího vltavotýnského obvodního oddělení policie. Ten je totiž policejním vyjednavačem a v nočních hodinách vyjížděl k případu mladého muže, který chtěl svůj život ukončit skokem z mostu.

Jednadvacetiletý muž se patrně dostal do podle něj bezvýchodné situace a v noci ze středy na čtvrtek se chtěl pokusit o sebevraždu skokem z jednoho z mostů v Týně nad Vltavou. Vedoucí obvodního oddělení policie v Týně nad Vltavou npor. Bc. Michal Kauca uslyšel na služebně při své návštěvě toto hlášení a neváhal. „Okamžitě usedl do automobilu, a se vydal na místo, kde opravdu uviděl stát na zábradlí mladíka, který zřejmě rozmýšlel, co se životem,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

npor. Bc. Michal Kauca (zdroj Policie ČR)

Naštěstí se mu podařilo s mladíkem navázat komunikaci a trpělivě s ním několik desítek minut hovořil a naslouchal mu. Jak uvedla mluvčí Krausová, souhra špatných okolností, ve kterých figurovalo mnoho osobních problémů, ho dohnala až na zábradlí mostu.

„Npor. Bc. Michal Kauca dokázal muže během rozhovoru přesvědčit, aby od svého úmyslu upustil a ze zábradlí slezl,“ konstatovala mluvčí. Mladík byl následně záchranáři převezen do nemocnice k dalšímu ošetření. Nadporučík Michal Kauca tedy svou rychlou reakcí zachránil muži život.