Napadení před českobudějovickým barem prošetřuje policie

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté z jihočeské metropole již měsíc prošetřují napadení muže před jedním z místních barů. Doposud se jim však pachatele nepodařilo nalézt. Žádají tedy veřejnost o jakékoli informace, které by mohly přispět k objasnění tohoto případu.

Incident se udál v noci z 5. na 6. dubna 2019 zhruba kolem druhé hodiny ranní. „K napadení došlo v Českých Budějovicích v Krajinské ulici před barem Paradox,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle jeho slov policisté při šetření případu zjistili, že napadený muž byl udeřen do obličeje takovou razancí, až upadl na zem a byl pravděpodobně okamžik v bezvědomí.

Útočníkem měl být podle všeho zhruba třicetiletý muž urostlé či silnější postavy tmavší pleti, v bílém tričku. Svědci jej popisují jako „světského“. „Ten měl stát v podloubí Krajinské ulice proti baru se třemi muži a dvěma ženami. Kamery zaznamenaly dva muže v bílém tričku, jak se krátce po incidentu vracejí zpět do baru, jeden z těchto mužů by měl být útočníkem,“ upřesnil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Případ policisté vyšetřují jako podezření z výtržnosti a ublížení na zdraví. Napadenému muži bylo způsobeno vážné zranění. „Policisté na lince 158 přivítají jakékoliv informace k útočníkovi nebo k tomuto napadení,“ řekl policejní mluvčí.

Matzner také dodává: „Shodou okolností kontrolovali strážníci a policisté v Krajinské ulici podobnou skupinu podezřelých osob, nakonec se však ukázalo, že s tímto případem nemají nic společného.“ Případ tak zůstává stále otevřen, protože vše komplikuje skutečnost většiny svědků pod vlivem alkoholu. Informace jsou zkreslené a nepřesné.