Začala rekonstrukce vytížené komunikace. Počítejte s objížďkou

OLOMOUC – V olomoucké městské části Hejčín dnes odstartovala velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Dopravou silně zkoušená komunikace dostane po náročných opravách tichý asfalt. Opravy znamenají úplnou uzavírku, a to do 30. září.

Stavební práce propukly v pátek 10. května, kdy nastoupily stroje na frézování starého povrchu silnice. Po celou dobu úplné uzavírky je vedena objízdná trasa od křižovatky ulic Na Trati x Erenburgova x Tomkova ulicemi Na Šibeníku a tř. Míru na ul. Pražskou v obou směrech. Objízdná trasa platí i pro autobusové linky Dopravního podniku města Olomouce.

„Obyvatele Hejčína i řidiče prosíme o trpělivost, jsme si vědomi toho, že stavba přinese dočasné komplikace. Odměnou za to však bude nová silnice s tichým asfaltem, který této městské části uleví od hluku a vibrací z dopravního provozu,“ uvedl náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Práce zahrnují rekonstrukce silnice, chodníků, kanalizace, vodovodu a přípojek v ulici Erenburgova, konkrétně v části mezi ulicemi Vitáskova a Na Trati. Pro stavbu musely být zpracovány dvě samostatné projektové dokumentace. Celkové náklady se vyšplhají na téměř 19 milionů korun.