Cestující těšte se! Nová čekárna v Brně se otevře v pondělí

Brno: Od pondělí 13. května bude čekání na vlaky na brněnském dolním nádraží pro cestující příjemnější. Provoz zahájí nová čekárna, která se skládá z osmi city modulů. V jednom z nich lidé uvidí třeba model budoucí Jižní čtvrti s plánovaným brněnským vlakovým nádražím. V dalším city modulu se pak představí brněnské firmy i strategické městské projekty. V okolí čekárny budou občerstvovací vozy, jejichž nabídka výběrového občerstvení bude reagovat na roční období i přání zákazníků. Jídlo si můžou vzít s sebou na cestu, nebo ho sníst u zhruba třiceti stolů se slunečníky. Veřejná zeleň města Brna vytvořila pro cestující celoročně kvetoucí botanickou oázu.

„Většina prostoru bude opravdu sloužit cestujícím, kteří čekají na své spoje. Zde budou mít k dispozici pohodlné sezení, připojení k internetu i zásuvky. Současně budou mít díky informačním tabulím dokonalý přehled o aktuální dopravní situaci,“ popsala primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Čekárna a oživení přednádražního prostoru je prvním krokem a možností k tomu, představit obyvatelům i návštěvníkům města směr, jakým se bude rozvíjet nová čtvrť Trnitá. Zároveň chceme ukázat, že je možné proměnit desítky let zapomenuté místo na zajímavý společenský prostor,“ vysvětlil Michal Sedláček, ředitel Kanceláře architekta města Brna.