Pozor! Na zámku straší!

VSETÍN – Množí se zprávy očitých svědků, mezi lidmi kolují děsivé historky a nejspíš brzy dojde i na faráře. Taková hrůza začíná ovládat útroby vsetínského zámku a bude ještě hůř! Od tohoto pátku tam totiž začíná netradiční a hravá výstava s názvem Valašská strašidla. Tak ukažte odvahu a přijďte čelit strachu z lidových pověstí.

„Představíme vám nejznámější strašidla, co tady na Valašsku máme a k tomu přidáme i místní pověsti zachycené na obrazech a kresbách známých regionálních malířů,“ zve kurátor Muzea regionu Valašsko Pavel Mašláň. „Vše bude probíhat zajímavou interaktivní formou, takže si na své si přijdou dospělí i děti.“

Výstava, která potrvá až do prvního září, je jen jednou z mnoha akcí pořádaných v pátek v rámci Vsetínské noci, do které se každoročně zapojuje řada různě zaměřených institucí města. Program na zámku bude probíhat od šesti odpoledne do jedenácti večer. Pro děti je připraven zajímavý program včetně výtvarné dílny a strašidelných soutěží a dospělí si zatím budou moct prohlédnout i běžně uzavřené prostory. Protože kdo se bojí, nesmí do zámku!