Přípravné práce na stavbu dálnice D3 si vyžádají uzavírky

ČESKOBUDĚJOVICKO – Stavba dálnice D3 je v plném proudu, v současné době se pracuje na několika jejích úsecích. V příštích dnech si přípravné práce vyžádají uzavírky některých komunikací ve městě. První z nich nás čeká již za týden.

Podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic přípravné práce stavby dálnice D3 zahrnují také odvodnění tunelu a úpravu Dobrovodského potoka. V termínu od 20. května 2019 do 30. června 2020 si tak vyžádají uzavírku třídy Československých legií, a to v úseku ulice U Cihelny až po Josefa Lomského.

V termínu od 20. května 2019 do 30. června 2023 pak bude uzavřena stezka pro chodce a cyklisty podél Dobrovodského potoka. Jedná se konkrétně o úsek v místě křížení trasy dálnice D3 s Dobrovodskou ulicí a potokem. Podle informací na webu města České Budějovice povede náhradní trasa mezi zahrádkami a podél Dobrovodské ulice.

Poslední uzavírka s tím spojená se týká mostu přes Dobrovodský potok. V termínu od 1. srpna do 15. října 2019 dojde k jeho uzavření, a to konkrétně v ulici Josefa Lomského a Československých legií v úseku od ulice Josefa Lomského až po Ledenickou. Ředitelství silnic a dálnic upozorňuje, že bude nutné vyparkovat vozidla.

Plán uzavírek kvůli přípravným pracím na stavbu dálnice D3 (zdroj c-budejovice.cz)