Proti ozbrojenému pachateli zasahovali strážníci s namířenou zbraní

PARDUBICE – Muže, který se pod vlivem alkoholu oháněl střelnou zbraní, zadržely v neděli odpoledne hlídky městské policie v Pardubicích. Strážníci muže museli zpacifikovat pomocí namířené služební zbraně.

Vše začalo v baru na Palackého třídě. Skupinka osob pod vlivem alkoholu se zde rozhodla využít toaletu, což se nelíbilo obsluze herny, protože si nikdo z nich nechtěl nic objednat. Během výměny názorů 39letý muž z této skupinky začal obsluhu nejprve urážet, poté ale z batohu vytáhl střelnou zbraň, kterou začal ohrožovat přítomné hosty i personál. Poté skupinka podnik opustila. 

Personál herny vzápětí kontaktoval hlídku strážníků, která shodou okolností právě projížděla kolem podniku. Strážníci ihned vyrazili za skupinkou s podezřelým mužem, která se mezitím odebrala směrem do centra města. Ty dostihli u nedaleké zastávky městské dopravy. Vzhledem k předchozím událostem a informacím od svědků hlídka proti podezřelému postupovala s namířenou střelnou zbraní. Dotyčný muž nekladl odpor a skončil s přiloženými pouty na rukou. V jeho batohu se poté našla i zbraň, kterou v podniku hrozil. Ukázalo se, že šlo o plynovou pistoli, která ovšem na první pohled byla zaměnitelná se skutečnou střelnou zbraní.

Zadrženým byl 39letý muž původem ze Slovenska, ale s italským občanstvím. Krátce po zadržení nadýchal muž kolem dvou promile alkoholu. Případ si na místě převzala Policie České republiky. Pachatele ale museli strážníci ještě převézt na záchytnou stanici k vystřízlivění.