Surově tloukl svoji manželku, až skončila v péči doktora

KLATOVSKO – Nehezké a bolavé chvíle si zakoušela nešťastná manželka jednatřicetiletého muže, který si nejspíš své pocity frustrace hojil na ní a to velmi razantně a bez skrupulí.

Opakovaně své ženě vyhrožoval, že jí něco udělá, až ji opravdu fyzicky napadl do té míry, že utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Následně bylo zjištěno, že ze strany manžela docházelo k fyzickým útokům opakovaně. „Jednatřicetiletý muž z obce na Nepomucku byl ze společného obydlí vykázán na dobu deseti dnů. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Vykázání trvá po dobu 10 dnů a lze osobu vykázat ze společného obydlí, pokud na základě zjištěných skutečností a s ohledem na předcházející útoky se dá předpokládat, že se osoba dopustí nebezpečného útoku proti životu, zdraví nebo svobodě nebo zvlášť závažného útoku proti lidské důstojnosti.

Vykázaná osoba je povinna opustit neprodleně prostor vymezený policistou v potvrzení o vykázání, zdržet se vstupu do prostoru a zdržet se styku nebo navazování kontaktu s ohroženou osobou.