Vyhrožoval falešným bombovým útokem, teď mu hrozí až 3 roky za mřížemi

JIHLAVSKO – Policisty v sobotu 11. května v podvečer zaměstnal nahlášený bombový útok v jedné z firem na Polensku. Jak strážci zákona velmi rychle při důkladné kontrole zjistili, šlo o planý poplach, který má na svědomí 51letý muž, který skončil v policejní cele. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až tři roky vězení.

Po informaci, že do firmy na Polensku telefonoval muž, který vyhrožoval použitím výbušného systému, se policisté okamžitě vydali na místo. „V objektu firmy se nacházelo jen několik osob, které prostory opustily. Po příjezdu na místo začali provádět policisté důkladnou kontrolu areálu, žádný výbušný systém zde nenalezli,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policistům z Polné ve spolupráci s kolegy ze Žďáru nad Sázavou se velmi rychle podařilo telefonistu, který se pohyboval na Žďársku, vypátrat. „Jednalo se o jednapadesátiletého muže, byl pod vlivem alkoholu. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu policisté zadrželi, odvezli ho na oddělení policie v Jihlavě a po vyšetření lékařem byl zadržený muž umístěn do policejní cely,“ doplnila Jana Kroutilová.

Muž je aktuálně stíhaný na svobodě a kriminalisté případ dále vyšetřují. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až tři roky vězení.