Žena řídila motocykl bez řidičáku a pod vlivem alkoholu

JABLONECKO – Včera odpoledne se na Jablonecku uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená na řidiče motocyklů. Několik hlídek dopravních policistů na silnici první třídy číslo 10 ve směru od Malé Skály přes Železný Brod do Harrachova dohlíželo na bezpečnost a dodržování pravidel silničního provozu. Policisté během akce i přes značnou nepřízeň počasí zkontrolovali celkem deset motocyklistů.

Mezi nimi byla i žena, která v katastru Železného Brodu za řídítka motocyklu usedla bez řidičského oprávnění. Policisté navíc provedenou dechovou zkouškou v jejím dechu naměřili hodnotu alkoholu 0,17 promile. Tuto věc policisté již oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu šetření. Další dva motocyklisté, kteří byli policisty kontrolováni, neměli své motocykly v požadovaném technickém stavu a oběma byla za dané přestupky udělena na místě bloková pokuta.

Policisté samozřejmě během této dopravně bezpečností akce kontrolovali i ostatní účastníky silničního provozu. Zkontrolovali také bez mála 50 řidičů motorových vozidel. Deset z nich policisté zastavili, jelikož překročili povolenou rychlost. Všem těmto „spěchajícím“ řidičům policisté udělili na místě blokové pokuty.

Takto zaměřená dopravně preventivní akce na motocyklisty nebyla nejen na Jablonecku, ale také v celém Libereckém kraji zdaleka poslední. Akce zaměřené na tyto velmi zranitelné účastníky silničního provozu budou probíhat na různých místech v průběhu celé motocyklistické sezóny.

„V letošním roce jsme na Jablonecku zaznamenali dvě dopravní nehody s účastí motocyklistů. Naštěstí při nich došlo jen k lehkým zraněním. Ovšem takové štěstí neměl motorkář, který zemřel letos 26. dubna na místě dopravní nehody po střetu s osobním vozidlem na Semilsku mezi Rovenskem pod Troskami a Radostnou pod Kozákovem. Veškeré okolnosti této tragické události i nadále stále šetří semilští policisté,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.