Čtveřice zlodějů kradla v Jihlavě, teď je má v hledáčku policie

JIHLAVSKO – Netrvalo dlouho a z uliček regálů obchodů a supermarketů se čtveřice zlodějů, která „pracovala“ v Jihlavě, dostala do hledáčku policistů, jeden z nich do vazby a všichni brzy před soud.

Dva muži (27 a 27 let) a dvě ženy (28 a 31 let) ukradli začátkem května v obchodním domě na ulici Brněnská v Jihlavě dva mobilní telefony. Jeden z mužů a mladší z žen přitom navíc kradli v polovině dubna ve sklepě bytového domu na ulici Slavíčkova, odkud si odnesli nářadí v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Podezřelý muž z Jihlavska, opakovaně soudně trestaný recidivista už sedí ve vazební věznici. Druhý muž, původem z Liberecka, a starší žena čelí obvinění z přečinu krádeže na svobodě a po mladší ženě policisté pátrají.

„Muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody,“ uvedl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že jde o recidivistu, který byl opakovaně soudně trestaný za různorodou trestnou činnost a trest si v minulosti odpykal i ve věznici. Brány vězení přitom opustil v polovině loňského roku a až do roku 2022 je ve zkušební době podmínečného propuštění. A protože ho policie vyšetřuje v souvislosti s další rozsáhlejší trestnou činností, skončil ve vazební věznici.

Jeden z mobilních telefonů ukradených v obchodním domě se kriminalistům podařilo vypátrat, čtveřice ho po činu zpeněžila v zastavárně. Dvěma obviněným hrozí dva roky vězení, druhá dvojice by mohla za mřížemi skončit až na tři roky.