Ohrožení pod vlivem. Žena nadýchala téměř tři promile

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Páteční večer se vymstil ženě z Českých Budějovic, když usedla za volant svého vozidla pod vlivem alkoholu. Nezvládla totiž řízení a na místo vyjížděli policisté. Včera pak byla vyzvána k podání vysvětlení na služebně.

Českobudějovičtí policisté byli přivoláni v pátek 10. května 2019 ve večerních hodinách k dopravní nehodě na parkovišti u českobudějovické Sportovní haly. „Po příjezdu na místo zjistili, že řidička zajížděla do řady stojících vozidel se svým osobním vozidlem Opel Zafira, kdy měla pravděpodobně poškodit druhé osobní vozidlo tovární značky Ford Focus,“ uvedl k případu policejní mluvčí Milan Bajcura.

To však ještě nebylo vše. Při jednání s policisty byl z ženina dechu cítit alkohol, a proto byla podrobena dechové zkoušce. „Přístroj Dräger vykázal bezmála 2,8 promile alkoholu a to potvrdil o po pár minutách opakovaný test,“ konstatoval policejní mluvčí. Ženě byla ihned zakázána další jízda a došlo také na zadržení řidičského průkazu.

„Včera byla vyzvána k podání vysvětlení na služebně v ulici Plavská 2, kde si následně převzala sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura. Během dvou týdnů tak pravděpodobně stane před soudem.