Pět řidičů pod vlivem drog během víkendu v Pardubicích

PARDUBICE – Během uplynulého víkendu pardubičtí policisté zjistili pět řidičů, kteří jsou podezřelí z toho, že za volant usedli po požití drog.

V sobotu krátce po půl druhé ráno policisté z pohotovostního a eskortního oddělení kontrolovali řidiče vozidla Citroen v Polabinách. Třiadvacetiletý řidič se na výzvu policistů podrobil drogovému testu, který prokázal požití látky cannabis. Lékařskému vyšetření se však mladík podrobit odmítl.

Zhruba hodinu poté policejní hlídka zastavila řidiče vozidla Škoda v ulici Jana Palacha. Po předložení veškerých dokladů k provozu a řízení vozidla policisté s řidičem provedli drogový test. Ten se ukázal jako pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Na výzvu policistů se pětačtyřicetiletý muž podrobil lékařskému vyšetření na protialkoholní záchytné stanici.

Třetího řidiče pod vlivem drog policisté zastavili krátce před jedenáctou hodinou večerní v ulici Odborářů. V rámci silniční kontroly policisté řidiče vyzvali k provedení orientačního vyšetření na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin. I tento osmatřicetiletý řidič se podrobil následnému lékařskému vyšetření. 

Dalšího řidiče policisté kontrolovali v ulici Svobody v neděli v nočních hodinách. Provedli s ním drogový test, který vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin. V tomto případě se čtyřiatřicetiletý řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření.

Další kontrolovanou osobou byla řidička vozidla Daewoo, kterou policisté zastavili v ulici Teplého. Provedený drogový test se ukázal jako pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Policisté čtyřiadvacetiletou řidičku vyzvali k lékařskému vyšetření, se kterým souhlasila.

„Podezřelým řidičům, kteří se podrobili vyšetření, zda při řízení vozidla nebyli ovlivněni alkoholem nebo jinou návykovou látkou, hrozí ve správním řízení pokuta ve výši od dvou a půl tisíce do 20 tisíc korun. Podezřelým řidičům, kteří se odmítli podrobit vyšetření, hrozí ve správním řízení pokuta ve výši od 25 tisíc do 50 tisíc korun,“ uvedla policejní tisková mluvčí Andrea Muzikantová.

Ilustrační foto