Povedený pár kradl ve velkém. Poznáváte je?

OLOMOUC – Vypadali jako normální dvojice, co jde koupit něco na sebe. Ostražitá prodavačka si však všimla, že není vše úplně v pořádku. Zákazníci totiž odcházeli s napěchovanými igelitkami bez zaplacení. Olomoučtí policisté nyní pátrají po muži a ženě, kteří chtěli drze krást.

„Obracíme na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže a ženy,“ žádá olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman. Ke krádeži došlo 30. března odpoledne. Dvojice je podezřelá z krádeže 24 dámských kalhot a dvou dámských bund za více než 16 tisíc korun.

„Zloději odcizené věci vložili do igelitových tašek a následně s tímto zbožím vyšli z prodejny ven bez zaplacení,“ popsal mluvčí. Ostražitá prodavačka si podivných zákazníků všimla a vyběhla za nimi. Dokonce se jí podařilo odcizené věci zlodějům vytrhnout a vrátit je do prodejny.

Případ policie prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Pár by mohla veřejnost pomoci ztotožnit díky záběrům z obchodu.

„Pokud by někdo z občanů muže či ženu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jejich totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc, na tel. č: 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ dodal mluvčí.