Rallye Český Krumlov. Na jih míří nejlepší piloti současnosti

ČESKÉ BUDĚJOVICE/ČESKÝ KRUMLOV – Na jih Čech se v tomto týdnu sjedou ti nejlepší piloti současnosti. V jeho závěru zde totiž poměří své „síly“ v tradiční Rallye Český Krumlov, letošní ročník je již sedmačtyřicátý. Ve dnech 17. a 18. května 2019 se tak máte opravdu na co těšit.

Vše vypukne již v pátek 17. května 2019 ve čtyři hodiny odpoledne na českobudějovickém Výstavišti populární superspeciálkou. Stejně jako v loňském roce se pojede i večerní průjezd krajskou metropolí, který je naplánován na 19:58 hodin. Na posádky opět čeká náročná trať a připraveno je obvyklých 15 rychlostních zkoušek o délce přes 160 kilometrů. Některé úseky v tomto roce doznaly změn, hlavně s ohledem na diváky.

„Nejvýraznější proměnou prošla populární erzeta Ján, která nabídne v Blansku u Kaplice, poblíž tamního motokrosového areálu, zcela nové a zároveň velmi atraktivní divácké místo se startem a ostrou ´kosou´přes hranu. Po dvouleté pauze se trasa vrací na účelové komunikace v areálu bývalého svatojanského statku, těsně za známým esíčkem u ´sklaďáků´ na horizontu ale bude letmý cíl. Fanoušci tedy protentokrát přijdou o sjezd s prudkým pravým odbočením na hlavní silnici, po které vede kvůli několikaměsíční rekonstrukci mostu u Římova objížďka, a organizátoři ji tak v termínu Rallye Český Krumlov nemůžou uzavřít pro veřejný provoz,“ popsal novinky hlavní pořadatel závodu Pavel Kacerovský.

Ten také uvedl, že: „Největším diváckým tahákem bude světová premiéra nového vozu Škoda Fabia R5 EVO, kterou představí úřadující světoví šampioni kategorie WRC 2 a vítězové posledních čtyřech ročníků českokrumlovské soutěže Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem.“

V rallye se nezapomíná ani na dětské diváky. Pro ty bude jistě velkým lákadlem moci nahlédnout do „kuchyně“ závodu. „V přibližně 50minutových blocích, kdy budou rallye vozy na trati, necháme děti mezi 6 až 14 lety nahlédnout do zákulisí chodu rallye teamu, přípravy vozu, seznámíme je s tím, co dělají mechanici a posádka před i při rallye, ukážeme jim bezpečnostní výbavu a budou si moci projít celé zázemí týmu včetně skladů, dílen a cateringu. Vysvětlíme jim, kdy se používají jaké pneumatiky, jak se pečuje o vůz během rallye a co všechno lze během rallye v servisu opravit,“ lákají dětské diváky pořadatelé.

Na českobudějovickém Výstavišti podle slov pořadatelů hledejte stan, loga a vlajky Rally dětem. Exkurze pak budou začínat v 14:40, 17:00 a 18:50 hodin. V sobotu 18. května proběhnou dva bloky ve 12:00 a 13:50 hodin.

Více k letošnímu ročníku a k programu najdete zde.