Strážníci v Sušici načapali zdrogovaného řidiče

KLATOVSKO – Včera to vypadalo, že na Klatovsku se konal slet drogově závislých. V rámci dohledu nad silničním provozem zde totiž policisté odhalili čtyři řidiče, kteří byli pod vlivem omamných látek.

Strážníci městské policie v Sušici kontrolovali řidiče Škody Fabia, kterého zastavili dvacet minut po čtrnácté hodině. Vozidlo řídil dvaatřicetiletý muž z obce na Strakonicku. Provedený test na návykové látky byl pozitivní, a proto na místo zavolali policisty.

V Klatovech se stal podobný případ. Policie tam zastavila řidičku v ulici Koldinova. Při kontrole čtyřiadvacetiletá žena z obce na Plzni-jihu nepředložila řidičský průkaz, ale jen neplatné potvrzení o ztrátě nebo odcizení. Vzápětí provedené testy odhalily užití omamných látek

Další hříšník, který přijížděl ve směru od Železné Rudy na Klatovy ve Škodě Felicia, byl zastaven v obci Čachrov před sedmnáctou hodinou. I on byl pozitivní na drogy, podobně, jako muž, který jel po obci Boubín ve VW Golf. Ten byl zastaven dvacet minut po osmnácté hodině. Policisté zjistili totožnost šestatřicetiletého muže z obce na Prachaticku. Následný test opět odhalil užití omamných látek.

Policejní mluvčí Dana Ladmanová uvedla: „Provedené testy, zda řidiči nejsou ovlivněni návykovou látkou, byly u všech pozitivní na amfetamin a metamfetamin a u druhého i na konopí. Všichni jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.“