Tahle trať zvedne děti od monitorů! I letos bude Holešov patřit Spartan Kids

HOLEŠOV – Spartan není jen nový druh sportovní disciplíny. Pro jeho zastánce je to životní filozofie, snaha zbořit svou komfortní zónu a získat sílu a sebevědomí vyzvat sám sebe v extrémním zápase. Dětem, které se účastní spartanských závodů a tréninků, se snaží dospělí ukázat, že zábava se odehrává i mimo gauč, že zdolat fyzické i životní překážky není tak složité, jak se zdá, pokud se jim postaví čelem. I letos připravila Spartan Training Group Holešov veřejný trénink pro děti, který v neděli 26. května zaplní zámeckou zahradu více než dvacítkou překážek. Rodiče, nažhavte pračky, protože tady se na trochu bláta nehledí!

Překážkový běh otevřený pro všechny děti od čtyř do jedenácti let odstartuje po jednotlivých kategoriích již od devíti hodin v prostoru u Hájenky. Na dvou kilometrech pro ně organizátoři připraví mimo jiné i lanovou dráhu mezi stromy, střelbu na terč nebo oblíbený běh potokem. Rodiče jsou třeba jen na vyplnění přihlášky, kterou přinesou s sebou nebo dostanou na místě, a k zajištění převlečení a přezutí. Dospělí rozmístění na trati malé účastníky nasměrují a překážky jim vysvětlí. A protože Spartan je otevřený skutečně pro každého, poslední vlna bude vyhrazena hendikepovaným dětem, které se na trať pustí s doprovodem.

Vstupné je zcela dobrovolné. Celá částka, kterou před startem věnujete, bude darována rodině Hráčkových ze Zlína a jejich trojčatům Viktorce, Amálce a Žofince, které přišly na svět předčasně a od narození bojují se zdravotními problémy. I ony se na trénink přijdou podívat a po skončení akce jim organizátoři vybranou částku předají.

Pokud se chcete zúčastnit toho nejzábavnějšího překážkového tréninku pro děti, zapište si datum do diáře a přijďte si užít nádherný den v zámecké zahradě v Holešově. Na tuhle akci jen tak nezapomenete!