V Kralupech nad Vltavou probíhá rekonstrukce centra města. Co přinese a jaký bude výsledek?

KRALUPY NAD VLTAVOU – Plánovaná rekonstrukce centra města v Kralupech nad Vltavou se v současné době nachází zhruba v polovině. Přestavba prostoru kolem kostela, radnice a bývalého pivovaru již proběhla, v průběhu měsíce května se zahájí práce na další etapě obnovy centra. Proměna čeká Palackého ulici a Palackého náměstí.

32 nových parkovacích míst i zeleň

Součástí úprav bude například nahrazení živičných povrchů žulovou dlažbou. Podle radnice vznikne 32 parkovacích míst, přibude zeleň, lavičky a podobně. Speciální částí bude znázornění úseku bývalého mlýnského náhonu, a to pomocí kamenných desek z bývalého objektu pivovarské spilky.

Náměstí se bude uzavírat

Náměstí se kvůli pracem na rekonstrukci bude postupně uzavírat. „Řidiči motorových vozidel mohou v ideálním případě využít nových parkovacích míst ve Vaníčkově ulici, průjezdná zůstane taktéž Palackého ulice,“ uvedla vedoucí odboru investic města Marcela Horčičková. Uzavírka bude platit i v Husově ulici a také na prostranství v blízkosti budovy České spořitelny, které v současnosti slouží zejména k parkování. Dopravní obslužnost místních obchodů a bank zůstane zajištěná. Práce by měly být hotové do konce října.

VIDEO Kralupy TV

Budoucí podoba náměstí  

Vizualizace