Chtěl povozit autem kamaráda, nebylo mu ani deset let!

SVITAVY – Dva malí chlapci vzali rodičům auto a vyrazili v pátek odpoledne do nejrušnějšího provozu ve Svitavách. Řidič, kterému nebylo ještě ani deset let, vzal svého mladšího kamaráda na projížďku. Ujeli několik kilometrů.

Už při vyjíždění z řady zaparkovaných vozidel se řízení moc nedařilo. Chlapci měli vozem Škoda Fabia poškodit zaparkované vozidlo Renault. Majitelka poškozeného vozu si ujíždějícího automobilu všimla a zavolala policisty. Kolize ale chlapce od jízdy neodradila a pokračovali po ulici Tomáše Garrigua Masaryka v započatém výletě po Svitavách. Celkem měli ujet asi tři kilometry v pátečním odpoledním provozu a nakonec zastavili v ulici Olbrachtova. Od zaparkovaného vozu pak utekli.

Jak se chlapci ke klíčům od auta dostali a proč nebyly řádně zabezpečeny, je předmětem dalšího šetření. „Škoda na obou vozidlech je prozatím vyčíslena na 15 tisíc korun. My jsme ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného užívání cizí věci, za který hrozí až dva roky vězení,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Ondřej Zeman. Klukovina naštěstí skončila jen odřenými plechy, mohla totiž dopadnout mnohem hůř. Případem se s největší pravděpodobností bude zabývat i sociálka.

Foto: Policie ČR a ilustrační foto