Marie Terezie se vrátila do Kroměříže!

KROMĚŘÍŽ – Po úspěchu prvních dvou dílů historické minisérie se herci vrací na plac k natáčení pokračování. S dvouletou odmlkou se tak herecký tým s Vojtou Kotkem, Zuzanou Stivínovou, Táňou Pauhofovou, Zuzanou Mauréry a Davidem Švehlíkem objeví opět v arcibiskupském zámku, kde mezi třináctým a devatenáctým květnem natočí části třetího a čtvrtého dílu. Všichni komparzisté jsou tentokrát z Kroměříže.

„Mezi výraznější změny oproti natáčení v roce 2017 patří pouze nová představitelka Marie Terezie,“ prozradila výkonná ředitelka zlínské filmové kanceláře Magdalena Hladká. „Tu v nových dílech ztvární rakouská herečka Sefanie Reinsperger.“ I tentokrát se na vzniku minisérie koprodukčně podílí slovenská RTVS, rakouská ORF a MR film.

„Život Marie Terezie je opravdovou studnicí příběhů, které v sobě nesou témata důležitá pro současného diváka, ať už je to postavení ženy ve společnosti a v politice, volba mezi zájmy kariéry a rodiny, nebo konflikt morálky a vysokých cílů s reálnou politikou v rozbouřené Evropě,“ dodává kreativní producent projektu Jan Maxa. Možná i proto si první dva odvysílané díly nenechaly ujít dva miliony diváků. Nyní se příběh posouvá do let 1741 až 1745 a kromě válek o rakouské dědictví sleduje scénář Mirky Zlatníkové a Lucie Kopecké vztah panovnice a Františka Štěpána.