Řidička s dětmi skončila ve sloupu. Co bylo příčinou vážně vyhlížející nehody?

LIBERECKO – Řidič se musí plně věnovat řízení, i když má v autě děti. Pokud se něco na zadních sedačkách děje, měl by nejprve bezpečně zastavit a až potom řešit situaci kolem svých potomků. Jinak může dojít k neštěstí, které by mohli odnést všichni.

K vážně vyhlížející nehodě vozu Fiat Stilo došlo v neděli odpoledne, kdy 34letá řidička projížděla Fügnerovou ulicí ve Frýdlantě ve směru od centra na Habartice. V okamžiku, když se otočila na své děti na zadní sedačky, bezděky strhla řízení vpravo. Vozidlo následně vyjelo ze silnice a potom, co přeletělo obrubník, přerazilo sloup veřejného osvětlení. V té době spolu s ní cestovali ve vozidle její sedmiletá dcerka a o dva roky starší syn.

Událost si naštěstí nevyžádala žádná traumatická zranění a přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby po prohlédnutí všech tří členů posádky nikoho s sebou do nemocničního zařízení neodvezla. Hmotnou škodu policisté na místě odhadli na 100 tisíc korun.

„To, že se dětem ani mamince-řidičce nic nestalo, je velký zázrak. Nehoda je varováním pro další rodiče, kteří by se měli podobným kaskadérským kouskům na silnici vyvarovat, a právě proto, že vezou děti, by se jimi neměli nechávat takto rozptylovat od řízení. Podobné nehody nemusí vždycky končit tak dobře jako ta v neděli ve Frýdlantu,“ uvedla policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Foto: Policie ČR a ilustrační foto

Ilustrační foto