Koncerty, nové adrenalinové vodní sporty, letní kino i relax na pláži. Areál Žluté lázně je připraven!

PRAHA – Areál Žluté lázně v Podolí čeká letos pořádně nabitá sezóna. Přivítají zde hudební hvězdy, opět se spustí oblíbené velké letní kino, chybět nebude ani adrenalinový vodní sport eFoil. Nadšení sportovci využijí nové crossfitové hřiště s výhledem na řeku. V rámci koncertů vystoupí ve Žlutých lázních Paul Kalkbrenner, Support Lesbiens, Monkey Business, Bára Poláková, Čechomor, Walda Gang a další.

Hudební špičky na pláži ve Žlutých lázních

Milovníky open air koncertů čeká ve Žlutých lázních pestré léto. 23. května se zde chystá tradiční oslava narozenin kapely Monkey Business. Ve čtvrtek 13. června se mohou fanoušci těšit na vzpomínkový koncert Vláďa Šafránek Tribute. Pod záštitou skupin Harlej a Walda Gang na Vláďu zavzpomínají Alkehol, Komunál, Rybičky 48 a mnoho dalších muzikantů. Výtěžek akce věnují hudebníci Centru pro plicní hypertenzi Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Ve středu 22. srpna promění areál v roztančenou letní party německá legenda Paul Kalkbrenner. Fanoušky pravého berlínského techna čeká vystoupení kultovního DJe, jenž patří k největším hvězdám současné taneční techno scény.

Na Stojáka i kino bude

Hned sedmkrát během léta přijedou v rámci Stand Up Comedy Na Stojáka do Žlutých lázní Lukáš Pavlásek, Daniel Čech, Karel Hynek a další protagonisté tohoto pořadu. V sobotu 1. června startuje ve Žlutých lázních oblíbené letní kino. Filmoví fanoušci mohou přijít na snímky různých žánrů vždy každé úterý a sobotu.

V areálu si návštěvníci mohou zapůjčit zdarma hudební nástroje a zpestřit si tak večer u řeky. K dispozici jsou elektronické bicí a klavír, kytara a ukulele.

Adrenalin na vodě – surf eFoil

Areál Žluté lázně nabídne letos milovníkům vodních sportů novou atrakci. Jako první půjčovna ve střední Evropě představí nový vodní surf eFoil. Jde o prkno s elektropohonem, bezdrátovým ovládáním a křídlem, jehož pomocí jezdec doslova létá nad hladinou. „Efoil je prkno s elektrickým pohonem, na kterém se díky hydrodynamice vznesete nad vodní hladinu a vyzkoušíte tak opravdu mimořádný pocit, který spojuje surfování a létání. Navíc se to naučíte během několika minut. To prostě musíte vyzkoušet,“ popisuje zážitek, který spojuje surfing a létání Petr Hozák, provozní ředitel Žlutých lázní. Ve Žlutých lázních si také nadšení sportovci mohou vyzkoušet jízdu na OneWheel XR. Jde o snowboarding přenesený do letního období. Jezdci ho využijí na silnicích i na chodnících a zjednoduší si přepravu po městě, která může být zábavnější.

Jako novinka crossfitové hřiště Yellow Gym

Milovníky cvičení pod širým nebem potěší nově vytvořené crossfitové hřiště, které vzniklo v prostoru původních pétanqueových drah. Hřiště je určené všem, kteří se chtějí protáhnout, cvičit s vlastní váhou těla nebo za pomoci činek či vzpírat. Hřiště s výhledem na řeku je vybavené tréninkovou konstrukcí vysokou 4,5 metru, Kettlbelly a jednoručními činkami do 40 kilogramů, vzpěračskými osami, Trap Barrem, Box Jumpem, gymnastickými kruhy a dalším zařízením. Každý se může přihlásit také do skupinových lekcí, nebo si objednat soukromé tréninky pod vedením profesionálních trenérů.

Děti čeká řada akcí i příměstské tábory

Nejmenší návštěvníci areálu se mohou těšit na oslavu Dne dětí v sobotu 1. června. Akce pro nejmenší začne v 10 hodin a tématem tentokrát bude Alenka a kouzelná Žlutozem. Děti čeká zábava, soutěže, kouzelná soutěžní stezka i show na podiu až do 18 hodin. Areál Žluté lázně otevře také v letošní sezóně příměstské dětské tábory Sluníčka se školkou, které nabídnou po celé prázdniny v devíti turnusech vyžití pro děti v době, kdy jsou jejich rodiče v práci.

Od 1. července do 30. srpna se mohou již teď hlásit zájemci do devíti turnusů. Tábory přijímají děti od 4 do 11 let. Nejmenší táborníci mohou přicházet do krásného prostředí u Vltavy každý den po celý týden, nebo pouze ve vybrané jednotlivé dny. Děti v rámci táborů využívají prostor celého areálu s hernou, hřištěm i bazénky a jsou tak neustále v přírodě. Program připraví jako vždy vedoucí s bohatými zkušenostmi. Tábor je otevřený každý všední den od 7 do 18 hodin.

Půjčovna a vstupné

Ve Žlutých lázních funguje půjčovna koloběžek, in-line bruslí, longboardů, paddleboardů, kajaků a dalších doplňků. Je možné si pronajmout lehátko se slunečníkem, nebo si zapůjčit různé sportovní náčiní. V areálu je možné si zahrát beachvolejbal, nohejbal, stolní tenis nebo ruské kuželky. Vstupné do areálu Žluté lázně je 50 korun, do dětského koutku 30 korun. Děti do 100 centimetrů mají vstup zdarma.

VIDEO  Nový vodní surf eFoil ve Žlutých lázních