Křivě svědčila u soudu a teď patrně hořce lituje

JINDŘICHŮV HRADEC – Že lhát se nemá, ví každé malé dítě. Žena z Jindřichova Hradce však zřejmě na tento fakt zapomněla, když podala křivé svědectví přímo před okresním soudem. Včerejšího dne si převzala sdělení podezření a nyní je trestně stíhána v režimu zkráceného přípravného řízení.

Ženina výpověď mohla mít podstatný význam pro rozhodnutí soudu ve věci dvou obžalovaných, z nichž jeden z nich je jejím synem. Podle slov policejní mluvčí Hany Millerové před soudem uvedla, že: „Její obžalovaný syn nebyl doma v době počátku incidentu, nikoho nenapadal a tudíž ani nebyl důvod k přivolání policie.“ To však nebyla pravdivá informace.

„Na základě podnětu příslušného okresního státního zastupitelství a listinných materiálů vedeného u okresního soudu Jindřichův Hradec vypracovali policisté z obvodního oddělení usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelé ženy, neboť se svým jednáním měla dopustit přečinu křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek,“ konstatovala policejní mluvčí. Nyní bylo proti ženě zahájeno trestní stíhání a v režimu zkráceného přípravného řízení může v nejbližších dnech očekávat trest.