Nejlepší regulovčík dosáhl hattrick! Vyhrál potřetí za sebou

OLOMOUCKÝ KRAJ – Pravidla silničního provozu, řízení dopravy a jízdy zručnosti patří mezi disciplíny, které by měli policisté zvládat bravurně. Jeden z nich to dokáže nejlépe už léta. Prokázaly to výsledky soutěže dopravních policistů Krajského ředitelství Olomouckého kraje. O trofej přijelo soupeřit čtrnáct dopravních policistů z jednotlivých územních odborů.

„Policisté museli prokázat nejen odborné teoretické znalosti, ale zároveň museli zvládnout dvě praktické zkoušky. Na policisty nejprve čekal písemný test, složený z otázek pravidel silničního provozu a z odborných znalostí právních předpisů a interních aktů řízení,“ popsal olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Soutěžící pak čekala prověrka v silničním provozu. Každý z nich pět minut řídil provoz na křižovatce ulic tř. Kosmonautů a 17. listopadu v Olomouci. Následovala třetí a závěrečná disciplína, a to jízda zručnosti služebním vozidlem.

Jako nejlepší regulovčík v kraji se opět prosadil praporčík Milan Gabrhelov z dálničního oddělení Kocourovec, který dosáhl hattrick, když zvítězil tři roky po sobě.

Druhé místo obsadil podpraporčík Ondřej Matula z dopravního inspektorátu Prostějov a na třetím místě se umístil podpraporčík Petr Absolon z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. První dva policisté budou Olomoucký kraj reprezentovat v září na celorepublikové soutěži.