Skrýval tři Jacky za kalhotami

LIBEREC – Takřka hodinová návštěva obchodního centra skončila pro recidivistu i návštěvou policejní cely. Devětapadesátiletý muž z Frýdecko-Místecka zavítal v pondělí do jednoho z obchodních center v Liberci, kde se pohyboval v oddělení s alkoholem a jen tak jakoby na oko přecházel sem a tam. Touto činností strávil asi tři čtvrtě hodiny. Jakmile nabyl domněnky, že jej nikdo nepozoruje, odhodlal se k akci.

Do prázdného kartonu po vybaleném zboží vložil tři vybrané lahvinky, se kterými se přesunul do uličky vedle. Zde lahve vyskládal do regálu mezi další alkohol a opět se vydal na prohlídku okolí za účelem zjištění pohybu případných svědků. Zdánlivě nebyl nikde nikdo, a tak se po několika minutách vrátil zpět. Lahve obratně naskládal za opasek kalhot a překryl svrchní částí oděvu. Nemotorně vykročil vstříc východu z prodejny.

Mírně ztuhlý prošel prostorem neobsazené pokladny a od východu jej dělilo již jen několik kroků. Vtom lapku s naditými gatěmi oslovila ostraha prodejny s tím, zda neskrývá ve svém oděvu něco, co tam nepatří. Zaryté mlčení vystřídala rána, kterou vyloudila vysmeknuvší se lahev při pádu na kamennou podlahu. Byl to skutečně tvrdý alkohol, neboť lahev vydržela.

Muž pochopil, že není vyhnutí a vyjmul z pod pásku i zbylé dva Jacky. Plánovanou cestu domů do Frýdku-Místku tak musel 59letý cestovatel odložit z důvodu návštěvy policejní cely. „Jelikož již v minulosti byl několikráte rozsudky Okresního soudu odsouzen pro trestnou činnost obdobného charakteru, trestní sazba za ním spáchaný přečin krádež vzrostla na šest měsíců až tři léta, která mu hrozí v případě odsouzení,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Odcizené zboží v hodnotě bezmála dva tisíce korun bylo po zdokumentování vráceno zpět na prodejní pulty.