Písek: Práce na horkovodu a vodovodu uzavřou ulici i změní MHD

PÍSEK – Nádražní ulice v Písku je nyní v úseku od křižovatky se Zeyerovou ulicí směrem do centra pro dopravu zcela uzavřena. Po ulici Gregorovu zde totiž dojde k instalaci horkovodního potrubí a opravovat se zde bude také vodovod. Díky této uzavírce dojde také ke změnám v MHD.

Podle slov tiskové mluvčí Písku Ireny Malotové rada města schválila pro rekonstrukci inženýrských sítí v dané lokalitě udělení výjimky z pravidel stanovujících postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Práce budou probíhat od konce května, a pokud vše půjde podle plánu, skončit by měly zhruba v polovině září.

„Díky zkrácené lhůtě pro výběr zhotovitele bude možné využít výkopů pro horkovod a současně vyměnit v uvedené lokalitě také bezmála padesát let staré vodovodní potrubí. Město ušetří peníze za zemní práce i finální úpravy povrchu komunikace. Zkrátí se také čas, po který by při standardním postupu musela být Nádražní ulice uzavřena. Chceme tak vyjít vstříc místním obyvatelům i všem řidičům, neboť doprava po Písku je nyní kvůli uzavírkám komplikovaná,“ vysvětluje místostarostka Petra Trambová důvody udělení výjimky. „Je to stejný postup, jaký jsme zvolili v případě rekonstrukce vodovodu v lokalitě Mírového náměstí.“

Podle informací tiskové mluvčí města Ireny Malotové bude ulice neprůjezdná po dobu, kdy stavba zasahuje přímo do zmíněné křižovatky, také ulice Zeyerova směrem dolů k obchodní zóně Hradišťská. Od nádraží k nemocnici a opačně bude možné kyvadlově projet. „Stavební práce v křižovatce potrvají v závislosti na počasí přibližně do druhé poloviny června. Pak by měla být Zeyerova ulice zprůjezdněna,“ informuje Tomáš Květoň z odboru dopravy.

Od pondělí 20. května nebude obsluhována autobusová zastávka MHD v ulici Budovcova. „Ve směru k nádraží ji nahradí stávající zastávka v ulici Zeyerova u ZŠ J. Husa a v opačném směru pak provizorní zastávka na Husově náměstí před budovou OSSZ. Autobusová zastávka Švantlova bude od pondělí 20. května po celou dobu uzavírky Zeyerovy ulice v prostoru křižovatky s ulicí Nádražní zrušena bez náhrady,“ uvedla mluvčí města Irena Malotová.