Chronický potížista nedal ničemu pokoj. Jako kořist mu stačily fotky a bonboniéry

KROMĚŘÍŽ – Nenechavý lupič z Kroměřížska skončil v pátek ve vazbě. Od března se v okresním městě a jeho okolí dopustil několika vloupání, nad kterými zůstává rozum stát. Ačkoliv vynaložil velkou snahu, aby se dostal do domů, hodnota ukradených věcí stěží stojí za zmínku. K dobru mu ani nepřidalo, že opakovaně usedl za volant, přestože měl soudem nařízený zákaz řízení.

„Obviněný v polovině března vnikl do jednoho z rodinných domů v Kroměříži a kradl tam. Nejprve přelezl plot a poté vypáčil dveře,“ popsala policejní tisková mluvčí Simona Kyšnerová. „Uvnitř odcizil bonboniéry a fotografie.“ Škoda nepřesáhla tisíc korun. K obdobné akci se odhodlal i začátkem května, kdy v obci u Kroměříže překonal plot a vnikl do dílny. Při této činnosti ho ale policie dostihla a můžeme se tak jen domýšlet, co by ho zlákalo tentokrát. „V těchto aktivitách nebyl žádný nováček,“ doplnila Kyšnerová. „Už v minulosti se totiž obdobné majetkové trestné činnosti dopustil a byl za ni i odsouzen.“

Během uplynulých šesti týdnů také několikrát usedl za volant a to i přes výslovný zákaz řízení. Kriminalisté ho nyní obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříletý trest.