Cyklotrans na jihu po sedmnácti letech nevyjede. Známe důvod!

JIŽNÍ ČECHY – Také rádi brázdíte na kole nebo pěšky po krásách jižních Čech? A využívali jste oblíbený cykloturistický dopravní systém? V letošní letní sezóně na něj můžete zapomenout. Po sedmnácti letech tento projekt dostal červenou.

„Ať už vyrazili turisté pěšky nebo na jízdním kole, dostali se díky cyklobusům spolehlivě do výjimečných jihočeských lokalit,“ uvádí provozovatel projektu na svém webu. Cyklotrans pokrýval od roku 2003 oblast Jihočeského kraje od Šumavy přes Novohradsko, Třeboňsko, Jindřichohradecko a navíc jste se díky němu mohli podívat až do rakouského Gmündu.

„Pro sezónu 2019 se před zahájením provozu ani po několika měsících jednání nepodařilo ze strany Jihočeského kraje zajistit potřebné financování tohoto projektu,“ oznamuje provozovatel. Cyklotrans tedy letos nevyjede.

Podle námi dostupných informací tohoto cykloturistického dopravního systému v letních měsících využívalo zhruba 19 000 turistů a bylo jím převezeno přes 3 300 kol. Pro všechny tyto jeho příznivce je to jistě komplikace na jejich cestách za poznáním.