Děti, přijeďte stavit z Lega. V Králově Poli přistanou na Den dětí rytíři ze Star Wars

BRNO – Před dávnými časy v předaleké galaxii žili Darth Vader a mistr Yoda. Postavy, které zná každý fanoušek populární série Star Wars, se vydaly na dalekou cestu, aby navštívily Královo Pole. Děti je na oslavu svého dne postaví ze stavebnice Lego.

V Nákupním centru Královo Pole se oslavy Dne dětí uskuteční už v sobotu 25. května od deseti do osmnácti hodin a o zábavu rozhodně nebude nouze. „Děti společně s Mistrem Stavitelem postaví z Lega dvoumetrové sochy symbolizující dobro a zlo z filmové série Star Wars. U hracích stolků jim pak budou k dispozici Lego kostky nejrůznějších druhů a tvarů, takže děti mohou dát průchod své fantazii a poskládat cokoliv, co je zrovna napadne,“ uvedla za organizátory marketingová manažerka Nákupního centra Královo Pole Edita Smělíková.

Na akci nebude chybět zóna se stavebnicí pro dívky Lego Friends a pro nejmenší návštěvníky pořadatelé přichystali Duplo koutek s velkými kostkami. „Na každého navíc čekají soutěže o malé i velké Lego dárky,“ doplnila Edita Smělíková.

Nákupní centrum Královo Pole chce ale potěšit i děti, které na oslavy Dne dětí dorazit nemohou, protože pobývají například v nemocnici. Součástí oslav dětského dne proto bude benefiční akce pro nadační fond Víly pro děti, se kterým centrum navázalo celoroční spolupráci. „Účelem nadačního fondu Víly pro děti je zpříjemnit prostředí, ve kterém tráví postižené a nepohyblivé děti většinu času svého života. Nadační fond chystá projekty, které prostřednictvím umělecké výmalby či jiných technik pomohou změnit prostory, jako jsou například nemocniční pokoje, veřejná prostranství a jiné prostory sloužící potřebným, ve kterých jsou nuceni nepřízní osudu trávit svůj volný čas,“ popsala místopředsedkyně představenstva nadačního fondu Kamila Svobodová.

Informační stánek nadačního fondu Víly pro děti najdou návštěvníci v centrální části nákupní galerie před květinářstvím Carmen Flora.

Akce bude navíc doplněná o bohatou charitativní tombolu. „Připravili jsme krásné ceny jak pro malé, tak pro velké návštěvníky. Odměnu navíc obdrží opravdu každý,“ vyzdvihla Edita Smělíková.

Celý den se tak budou v Nákupním centru Královo Pole za symbolickou cenu prodávat losy do tomboly. „Celý výtěžek z tomboly pak poputuje na projekt umělecké výmalby dětského oddělení Fakultní nemocnice Brno, která se uskuteční na přelomu roku 2020,“ uzavřela Edita Smělíková.