Fotbalové finále ohlídá policie. Zapojí vrtulník i koně

OLOMOUC – Obyvatele hanácké metropole čeká ve středu večer fotbalový svátek, ale také nápor tisíců fanoušků a velké policejní manévry. Dav mířící z nádraží na stadion představuje podle mužů zákona riziko výtržností.

Na Andrově stadionu v Olomouci se od 19.15 proti sobě na fotbalovém utkání finále MOL Cup postaví mužstva FC Baník Ostrava a SK Slavia Praha. „Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální, dopravní či letecké služby, policejní psovodi, policisté na koních a samozřejmě i policisté z antikonfliktního týmu. Olomoucké policisty budou posilovat kolegové ze čtyř krajů,“ informoval olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Manévry začnou v pět odpoledne. Pozor na uzavírky ulic!

Pomáhat budou i strážníci Městské policie Olomouc. Policie předpokládá, že do města dorazí až dvanáct tisíc fanoušků. „Z obou měst budou vypraveny speciální vlakové soupravy. Příjezd vlaků očekáváme kolem sedmnácté hodiny,“ upozornil mluvčí.

Přesun fanoušků z nádraží na stadion může uzavřít i dopravu, zejména V souvislosti s přesunem návštěvníků na stadion může dojít ke krátkodobým uzavírkám ulic Masarykova třída, Žižkovo náměstí, Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici, případně dalších ulic podle potřeb doprovodu.

„Půjde o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích,“ objasnil Libor Hejtman.