Hledají se svědci požáru zmrzlinového stánku. Možná šlo o mstu!

ČESKOBUDĚJOVICKO – V závěru minulého týdne jsme vás informovali (zde) o devastujícím požáru vyhlášeného zmrzlinového stánku v Hluboké nad Vltavou v Podskalí. Policisté v současnosti hledají případné svědky události.

Stánek byl pravděpodobně zapálen úmyslně. „Dle prvotního šetření jej pravděpodobně úmyslně zapálil neznámý pachatel po půlnoci v noci ze čtvrtka na pátek (z 16. na 17. května 2019),“ potvrdil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Místo, kde stál zmrzlinový stánek – Podskalí Hluboká nad Vltavou (zdroj Policie ČR)

Kriminalisté v těchto dnech vyhodnocují stopy, které zajistili na místě činu. Jedna z vyšetřovacích verzí je, že šlo o vyřizování účtů či mstu. „Majiteli stánku byla již v minulosti způsobena škoda a také byl napaden,“ sdělil Matzner.

Policisté žádají také občany o pomoc při pátrání po pachateli. „Je možné, že někdo kolem stánku projížděl vozidlem s palubní kamerou, nebo si všiml v okolí pohybu podezřelých osob, či odstaveného vozidla. Každá takováto informace je důležitá a policisté jí přijmou na lince 158 nebo přímo na Obvodním oddělení Hluboká nad Vltavou,“ uvedl policejní mluvčí.