Se zákazem řízení se posadil na motorku a štval sousedy

ZLÍN – Čtyřicetiletý muž ze Zlína měl už tak dost problémů, včetně zákazu řízení. V sobotu ale nezvolil příliš rozumnou variantu, jak svou naštvanost ventilovat a bezohledným chováním na motorce lezl sousedům na nervy tak dlouho, až pohár přetekl. Rozzlobení obyvatelé na něj zavolali policii.

Na linku městské policie zavolal o půl šesté odpoledne jeden z obyvatel Mladcové. „Ten operačnímu důstojníkovi sdělil, že se v lokalitě projíždí na motocyklu řidič, který svojí bezohlednou a agresivní jízdou ohrožuje bezpečnost silničního provozu,“ sdělil tiskový mluvčí Městské policie Zlín Pavel Janík.

Když hlídka dorazila o několik minut později na místo, spatřili muže na motocyklu bez nasazené přilby, který vzápětí zastavil u jednoho z domů. „Záhy strážníci zjistili, že dotyčnému kromě helmy schází také řidičské oprávnění a navíc má vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ dodal Janík. Hlídka následně vyrozuměla celorepublikovou policii a chronický potížista si tak k výčtu životních nespravedlností může přidat další položku.