Agresivní cizinec zaútočil na policisty

PLZEŇ – Policisté ve službě nikdy neví, s kým se setkají, a i když jedou někomu na pomoc, může na ně čekat nepříjemné překvapení. Své o tom ví plzeňští policisté, kteří jeli takto k opilému muži. Ten se jim však náležitě odvděčil.

Dva policisté včera odpoledne vyjeli na adresu Žlutická 29 Plzeň. Na zemi před panelovým domem tam ležel jednatřicetiletý cizinec. Policisté se po příjezdu na místo muže zeptali, zda je v pořádku a dále mu řekli, aby neležel na studené zemi a postavil se. Na základě místní a osobní znalosti tušili, že se jedná o osobu, která je pod vlivem alkoholu fyzicky agresivní a vyhledává konflikty. To se ihned mělo potvrdit.

Mladý cizinec se postavil a začal na policisty pokřikovat, že z nich má nervy, a že něco uvidí a zaťal výhružně obě ruce v pěst. „Po výzvě, aby se uklidnil a zanechal svého jednání, se agresor ještě více rozzuřil a postavil se do bojového postoje proti jednomu z nich a chtěl ho udeřit pěstí. Naštěstí druhý z policistů okamžitě zareagoval a mladého muže svedl pomocí hmatů a chvatů na zem, kde mu následně nasadil pouta. Věc je zatím šetřena jako přestupek proti veřejnému pořádku,“ konstatovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.