Gymnázium v Rokycanech chystá výuku v angličtině

ROKYCANY – Rodiče chtějí pro své potomky to nejlepší. Přejí si, aby se v budoucnosti měli co nejlépe a byli schopni se ve světě ostré konkurence co nejlépe uplatnit. Základem úspěchu je samozřejmě i úroveň vzdělání.

Této problematice se snaží vyjít vstříc rokycanské gymnázium. To reaguje na stále větší počet rodičů, kteří chtějí, aby jejich děti v budoucnu studovaly na zahraničních vysokých školách a stane se první střední školou zřizovanou Plzeňským krajem, která bude studenty vyučovat předměty také v angličtině.

Výuku v angličtině zahájí gymnázium v roce 2020. S nápadem přišel ředitel gymnázia, který je rok ve funkci. Chce zavést dvouleté studium v angličtině s mezinárodní certifikovanou maturitní zkouškou z několika předmětů. Mezinárodní maturita láká stále víc českých studentů, i když je mnohem těžší, než ta státní.

Studenti budou mít možnost vybrat si sedm předmětů v angličtině podle toho, na jakou vysokou školu mají namířeno. Rokycanské gymnázium tak umožní svým studentům bezproblémový přechod na zahraniční vysoké školy. Mezinárodní maturitu uznávají univerzity po celém světě, včetně těch nejprestižnějších, na některých nahrazuje přijímací zkoušky.