Na hranicích s Polskem přituhlo! Přechody byly pod kontrolou

JESENICKO – Řidiče, kteří v úterý 21. května projížděli přes hraniční přechody na Jesenicku, čekal návrat do minulosti. Policisté se v rámci akce nazvané Hranice 2019 zaměřili na drogy a tabák. Kontrolovali důkladně a našli i maličkosti.

Do akce bylo nasazeno celkem 42 českých a polských policistů z Klodzka, Nysy a Zabkowic Slaskich, příslušníci polské pohraniční stráže a celníci. Obsadili všechny hraniční přechody od Travné až po Zlaté Hory. Do akce byli také nasazeni psovodi se svými čtyřnohými pomocníky, speciálně vycvičenými na vyhledávání drog a tabáku.

„Hlídky pátraly po osobách a věcech a také kontrolovaly vytipovaná vozidla za účelem odhalení převozu léků zneužívaných na výrobu pervitinu,“ objasnila jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Během akce zastavila policie téměř dvě stovky osobních i nákladních vozidel. V jednom případě bylo zajištěno malé množství marihuany. Dále policisté zjistili 11 přestupků v dopravě, 9 z nich vyřešili na místě uložením pokuty a 2 přestupky oznámili správnímu orgánu.