Násilník z Třebíčska skončil ve vazební věznici

TŘEBÍČ – Agresor, který v Třebíči napadl a zranil svoji bývalou přítelkyni, skončil ve vazbě. Čelí obvinění ze spáchání tří trestných činů mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Útoku předcházely výhrůžky, které na konci minulého týdne vyústily v násilné vniknutí do bytu ženy a její surové zbití. Přičemž útok mířil převážně na hlavu. Čtyřiatřicetiletého násilníka policisté zadrželi a skončil v policejní cele. Zraněná žena byla hospitalizovaná v nemocnici.

Případ pro policisty začal, když v neděli 19. května přijali před jednou hodinou odpoledne na tísňové lince 158 oznámení o napadení v bytovém domě v Třebíči. „V bytě, u kterého byly vykopnuté dveře, policisté okamžitě zabránili agresivnímu muži v dalším fyzickém napadení ženy a zajistili ho. Napadená žena byla zraněná a policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která ji odvezla na ošetření do nemocnice, kde ji nakonec hospitalizovali,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že muž měl přes dvě promile a byl agresivní.
„Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění putoval přímo do policejní cely,“ doplnila Kroutilová.

Prověřování násilného trestného činu převzali třebíčští kriminalisté. „Čtyřiatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, přečinu nebezpečného vyhrožování a přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti opakovaně soudně trestaný, a to za různorodou trestnou činnost, včetně násilné. Trest si odpykal i ve věznici, odkud byl propuštěn na konci loňského roku.