Nehoda v Lužné skončila tragicky. Přes veškerou snahu se řidiče nepodařilo zachránit

VSETÍNSKO – Silnici v Lužné směrem na Lidečko zablokovala dnes krátce před desátou vážná dopravní nehoda. Střet osobního vozidla s kamionem skončil zaklíněním kamionu ve stěně rodinného domu. Přivolané jednotky hasičů neodkladně zahájily vyprošťování řidiče osobního auta, ani přes veškerou snahu záchranářů se ho ale nepodařilo oživit. Muž svým zraněním na místě podlehl.

„Na místo byly krajským operačním střediskem hasičů vyslány hned tři jednotky, a to ze stanice Vsetín, Valašské Klobouky a Zlín,“ popisuje tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. „Po příjezdu na místo hasiči neprodleně vyprostili zaklíněného a vážně zraněného řidiče osobního vozidla. Poté jej předali záchranářům.  Řidič však utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.“ Lékařskou pomoc museli zdravotníci poskytnout i řidiči kamionu a jeho spolujezdci.

V extrémně deštivém počasí nyní na hasičské jednotky čeká další nelehký úkol. „Hasiči nyní zajišťují podepření verandy, do které je zaklíněn kamion, aby v okamžiku vyprošťování kamionu zpět na cestu nedošlo k jejímu zřícení,“ dodala Javoříková. Z důvodu odklízení následků nehody a probíhajícího vyšetřování je nyní doprava odkláněna po objízdných trasách.