Užijte si festival dosyta! Připravované food pointy vyjdou vstříc i těm nejmenším strávníkům

ZLÍN – Padesátý devátý ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně bude letos útočit na všechny smysly. Kromě filmového a hudebního programu připravili organizátoři novinku. Pro návštěvníky budou k dispozici festivalové food pointy rozmístěné po všech zónách, které kromě dobrého jídla slibují i jednoduchou formu placení, kterou budou lidé moci využít i při stravování v partnerských restauracích.

„Našim cílem je, aby návštěvníci odcházeli spokojení ve všech ohledech, proto se musíme postarat také o to, aby se po dobu konání festivalu dobře, rychle a za rozumnou cenu najedli,“ uvádí výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová. A protože je událost zacílena předně na dětské účastníky, nabídka jídla bude uzpůsobena tak, aby si i ti nejmenší přišli na své.

Úhrada se uskuteční prostřednictvím elektronického čipu, který bude možné pořídit na dobíjecích místech každého z food pointů. Tady si návštěvníci budou moci zkontrolovat svůj zůstatek nebo navýšit konto hotovostí či platební kartou. „Věříme, že lidé ocení možnost bezhotovostního placení, které je nejen komfortnější, ale i rychlejší a na které jsou už určitě zvyklí z gastro festivalů nebo aquaparků,“ dodává Jarmila Záhorová.

Speciální festivalovou nabídku přinesou i partnerské restaurace. „Ty budou v době konání festivalu připravovat část nabídky za garantovanou cenu od sto do sto padesáti korun, dle typu restaurace, a to nejen v běžném čase oběda či večeře, ale i během dne a do pozdějších hodin,“ vysvětlila výkonná ředitelka. Platit zde můžete hotově i čipem. Výčet těchto míst je zveřejněn na stránkách festivalu.

Peníze, které návštěvníci nevyčerpají, se jim vyplatí zpět spolu s vráceným čipem. Pokud by si jej chtěli z nějakého důvodu ponechat, zbylé peníze poputují na charitativní účely.