Vsetín trápí vydatné deště. Voda se vylila z břehů hned na několika místech!

VSETÍN – Varování Českého hydrometeorologického ústavu se naplnila. Ačkoliv ranní výstraha počítala s mírným stupněm nebezpečí pro severovýchodní část Zlínského kraje, krátce po poledni byl pro okolí Vsetína, Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm vyhlášen extrémní stupeň ohrožení. Zvláštní pozornost pak byla věnována stoupající hladině Bečvy. Během dne se voda vylila z vodních toků hned ve třech částech města, a sice v Semetíně, Janišově a Jasénce. Na radnici zasedla povodňová komise, která vyhlásila druhý stupeň povodňového nebezpečí.

„Doporučujeme občanům, kteří mají obydlí u vodních toků, aby zajistili svůj majetek a připravili se na další možné srážky v průběhu následujících hodin,“ sdělila místostarostka Simona Hlaváčová. „Také vyzýváme řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti, na některých komunikacích je stále bahno a kameny, což může narušit bezpečnost jízdy.“

Hasiči odpoledne provedli několik desítek zásahů. Dobrovolníci i profesionálové včetně technických služeb pracují na likvidaci následků velké vody. V Semetíně u hřiště položili na sto dvacet pytlů s pískem a na několika místech došlo k ucpání propustků na cestách. Zaplaven je i podjezd na Trávníkách, pro který platí zákaz vjezdu.

Varování meteorologů stále platí. Výstraha před velmi vydatným deštěm potrvá minimálně do zítřejšího poledne.