Lodě na Vltavské vodě… Chystá se festival vodní turistiky

ČESKOBUDĚJOVICKO – Máte rádi vodu a vše kolem ní? Právě pro vás je jako stvořený první ročník festivalu, který se uskuteční tento víkend na břehu Vltavy, konkrétně na Hluboké nad Vltavou. Těšit se můžete na bohatý program a nebudou chybět ani projížďky na lodích.

Festival se uskuteční v sobotu 25. května 2019 v přístavu Hluboká nad Vltavou od 10:00 hodin. Má za úkol podpořit nově otevřenou Vltavskou vodní cestu mezi Prahou a Českými Budějovicemi. „V rámci programu chceme představit návštěvníkům možnosti, které řeka nabízí na téma trávení volného času pro všechny skupiny zájemců,“ říkají jeho organizátoři. Hlavním cílem je samozřejmě podpora cestovního ruchu napříč regiony.

„Návštěvníci se mohou těšit na vyhlídkové plavby, prezentaci plavidel, ukázky hausbótů prodej příslušenství a předmětů spojených s vodními sporty a vodní turistikou. Součástí akce bude prezentace rybářství a rybářských potřeb. Pro rodiny s dětmi je připraven doprovodný program s edukativními prvky,“ lákají organizátoři festivalu. Podrobný program najdete zde.