Máte rádi soutěže agility? Přijeďte do Sedlece u Mikulova. Přijede i mistryně Evropy

BŘECLAV – Pejskové nadšeně skákající přes překážky, probíhající tunely nebo kličkující mezi tyčkami. Taková podívaná se líbí nejen dětem, ale i dospělým. A zvlášť, když soutěží právě děti nebo mládežníci se svými pejsky. Agility klub R.A.D.O.S.T. Sedlec pořádá v neděli 26. května prestižní závody v agility určené pro děti a mládež Juniors CZECH Cup aneb o Pohár mládeže České republiky.

Uvedených závodů v Sedleci se účastní dětí a junioři nejen z celé České republiky, ale také i ze Slovenska. Představí se sto týmů a mezi nimi nebude chybět také hvězdná Klára Kokešová, která je aktuální mistryní Evropy juniorů v kategorii družstev, vicemistryní Evropy v juniorské kategorii jednotlivců a také mistryní České republiky juniorů. V loňském roce se stala Klára Kokešová také mistryní České republiky mezi dospělými.

Soutěž začne v 8 hodin ráno a potrvá asi do 17 hodin. Psi různých plemen budou překonávat různé překážky jako skočky, tunely, slalom, zeď, dálku, kruh, houpačku, kladinu, šikmou stěnu. Skvělou soutěžní atmosféru ještě oživí psí tančení s jejich páníčky během přestaveb překážek.