Pacienti s plicními onemocněními se budou v Jevíčku uzdravovat komfortněji

PARDUBICKÝ KRAJ – Důležitá investice byla dokončena v Odborném léčebném ústavu v Jevíčku. Za 40 milionů korun zde Pardubický kraj nechal zrekonstruovat bývalý dětský pavilon na lůžka návazné rehabilitační péče v oboru pneumologie.

Otevření nového pavilonu se v Jevíčku zúčastnili hejtman Martin Netolický a krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr. „Ačkoliv se jedná v uvozovkách pouze o 40 milionů korun, tak jde o jednu z našich největších investic do našich léčebných ústavů, jelikož na tuto akci nebyly využity prostředky z Evropské unie a vše jsme jako kraj hradili ze svého rozpočtu. Ústav dostal další moderní budovu, která byla mnoho let opuštěná,“ uvedl hejtman Martin Netolický a doplnil: „V nové budově je 40 lůžek v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích se samostatným sociálním zařízením. Jsou zde moderní rehabilitační cvičebny, vyšetřovny, elektroléčba, kyslíkové rozvody a další vybavení nezbytné pro kvalitní péči v tomto oboru.“

Každé zdravotnické zařízení však kromě moderního prostředí a vybavení utváří také zdravotnický personál. „Léčebný ústav v Jevíčku je dlouhodobě mezi pacienty vnímán velmi pozitivně, což je způsobeno nejen naší snahou modernizovat vybavení a opravovat budovy, ale také celkově pozitivní atmosférou mezi zaměstnanci. To vše se zde setkává a na pacienty velmi kladně přenáší. Pokud přičteme ještě ten nádherný park, téměř až zalesněný areál, tak je jasné, že je zde pro pacienty připraveno maximálně přívětivé a uzdravující prostředí,“ řekl krajský radní Ladislav Valtr.