Restaurace na vrcholu Libína by mohla fungovat od příštího roku

zdroj mapy.cz / foto Bohumír Kapoun

PRACHATICE – Na pondělním jednání schválila rada města zadávací dokumentaci k projektu týkajícího se vybudování horské chaty na Libíně a pověřila investiční odbor ve spolupráci s administrátorem vypsáním výběrového řízení. Výběr dodavatele by měl být znám v polovině dubna. Zahájení realizace je pak plánováno v polovině května letošního roku. Restaurace na vrcholu Libína by mohla začít veřejnosti sloužit v létě příštího roku.

Před samotnou realizací bude muset budoucí dodavatel provést demolice několika doplňkových staveb. Teprve poté mohou začít stavební úpravy zchátralé horské chaty. „V rámci realizace projektu budou vybudována parkovací stání, dojde k opravě vnějšího schodiště a zpevnění ploch komunikací a úpravám zeleně. Nutné bude vybudovat kompletní rozvody vodovodu, kanalizace, dále pak vybudovat zařízení pro likvidaci dešťových a splaškových vod a vrty pro tepelná čerpadla,“ upřesnil podmínky zadávací dokumentace vedoucí odboru investic Jaromír Markytán.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První návštěvníci by na vrcholu Libína mohli poobědvat v létě příštího roku. „Dokončení projektové dokumentace a vyhlášení výběrového řízení na dodavatele považujeme za dosažení dalšího velmi důležitého milníku v harmonogramu v rámci této realizace. Výběr dodavatele by měl být znám v polovině dubna, zahájení realizace je pak plánováno v polovině května letošního roku. Restaurace na vrcholu Libína by mohla začít fungovat v létě 2025,“ upřesnil aktuální harmonogram starosta města Jan Bauer.

restaurace na vrcholu Libína – vizualizace (zdroj prachatice.eu)

Chata je koncipována jako restaurační zařízení pro 46 míst s letní terasou cca 50 míst, kuchyň je projekčně navržena jako variabilní, včetně různých alternativních rozvodů, tak, aby v průběhu let mohla reagovat na případné změny v oblasti gastronomie. Vytápění objektu je navrženo prostřednictvím tepelných čerpadel s možností přitápění krbem. Ubytování je v patře objektu, kde bude k dispozici 6 ubytovacích jednotek s celkovou kapacitou 10 lůžek. Dvě ubytovací jednotky jsou koncipovány pro příležitostné ubytování hostů a 4 pro obslužný personál.

zdroj: prachatice.eu