Světový pohár horských kol omezí dopravu v Novém Městě

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Ode dneška, čtvrtka 23. května, hostí Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě  Světový pohár horských kol. Do Areny zavítají stovky, možná i tisíce fanoušků, policie proto chystá bezpečnostní opatření a počítat musíte i s omezením na místních silnicích.

Silnice na ulici Vlachovická v Novém Městě na Moravě bude sice průjezdná v obou směrech, ale bude na ní snížená nejvyšší povolená rychlost na 30 km/h. Jako řidiči byste měli počítat s tím, že se na silnici budou pohybovat chodci.
Zcela uzavřená bude silnice spojující ulici Vlachovickou a obec Jiříkovice (kolem sjezdovky přes Harusův kopec). A dopravní omezení se dotkne i ulice Tyršova vedoucí kolem kulturního domu v Novém Městě na Moravě, kde vznikne jednosměrka.

Všem řidičům policisté doporučují naplánovat si příjezd do Nového Města na Moravě s dostatečným časovým předstihem. „Z našich zkušeností víme, že vyšší počet návštěvníků, kteří budou přijíždět na Novoměstsko, sníží kapacitu a dopravní obslužnost komunikací ve srovnání s běžným obdobím. Stejně tak musí řidiči respektovat aktuální dopravní značení. Z naší strany budeme při řešení protiprávních jednání uplatňovat nulovou toleranci,“ upozornil Pavel Musil, vedoucí dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou. Policisté budou při řešení zjištěných přestupků nekompromisní a nebudou tolerovat žádná porušení.

Dále policisté počítají s tím, že se budou podílet na zajištění veřejného pořádku, aby se podařilo zamezit páchání trestných činů i přestupků. Do opatření budou zapojení i policejní kynologové se psy.
Policejní hlídky budou dohlížet na plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou dopravu v místě regulovat. Především dopravní policisté budou po celou dobu konání akce přítomni na všech důležitých příjezdových komunikacích. Stejně tak důležité je, aby návštěvníci sportovního klání důsledně dbali pokynů pořadatelů a policistů při parkování aut.
Všichni návštěvníci, kteří budou vstupovat dovnitř Vysočina Arény, absolvují kontrolu při vstupu. Z tohoto důvodu musíte počítat se zdržením a s nutnou časovou rezervou.