Tucet koní na Svoboďáku? Přijďte v pátek odpoledne a uvidíte policejní koně z celé Evropy

BRNO – Dvaadvacátý ročník Mezinárodního policejního mistrovství České republiky 2019 v jezdectví se koná 24. a 25. května pod záštitou policejního prezidenta brig. gen. Mgr. Jana Švejdara, hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka a primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové.

Od půl třetí zahájí mistrovství na náměstí Svobody koncertem Hudby Hradní stráže a Policie České republiky se sólisty Gabrielou Urbánkovou a Tomášem Savkou a programem světových populárních melodií. Slavnostní příjezd a slavnostní defilé soutěžních ekip policejního mistrovství začne o půl páté odpoledne.

Sobota bude patřit závodům. Diváci mají do jezdeckého areálu Komety Brno Panská Lícha vstup zdarma. „Na programu budou dvě hlavní disciplíny. Při skokovém derby musí jezdci se svými koňmi překonat bezchybně překážky při dodržení stanoveného času. Druhá soutěž policejní parkur je kombinována tak, aby co nejvíce přiblížila divákům policejní práci jízdních jednotek a jejich výcvik. Mezi atraktivní překážky patří skok přes oheň, sklopná lávka, střelba na terče a voda. Diváky vždy nadchne i soutěž ve skoku mohutnosti. Vítězí jezdec, který se svým koněm bezchybně překoná nejvyšší výšku,“ přiblížil nám za policii Pavel Šváb.

Sobota 25. května areál Panská Lícha (Brno-Lesná):

10.00 slavnostní nástup účastníků

10.15 zahájení skokového derby

13.30 start policejního parkuru

16.00 soutěž ve skoku mohutnosti

16.30 vyhlášení výsledků

Doprovodný program v 12.00:  prezentace policejní techniky,  komentované ukázky specializovaných policejních jednotek, dětské programy se Zdravotní pojišťovnou MV ČR.

Jak se dostat na Panskou Líchu: MHD bus č. 57, zastávka Panská Lícha, autem výjezd z Brna směr Soběšice, parkování zajištěno. GPS: 49,24659; 16,63618