U Bezděkova na Tachovsku skončil kamion ve škarpě

TACHOVSKO – Osmatřicetiletý řidič náklaďáku značky Mercedes jel směrem od Plané a nezvládl řízení, vyjel u Bezděkova ze silnice I. třídy číslo 21 a skončil v příkopě. K místu nehody se rozjely vozy hasičů, záchranky i policie.

Na místě hasiči zjistili, že dochází k úniku pohonných a mazacích kapalin. Řidič je lehce zraněn. Mluvčí hasičů Petr Poncar poskytl informaci: „Přibližně 100 litrů nafty jsme zachytili. Došlo k drobnému úniku mimo komunikaci. Bylo vyrozuměno životní prostředí.“ Záchranná služba z místa nehody nikoho netransportovala, řidič kamionu měl pouze povrchová zraněním a oděrky.

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič cizí státní příslušnosti jel příliš rychle a v zatáčce nezvládl řízení, s autem najel na pravou krajnici, která se pod tíhou kamionu uvolnila. „Nákladní souprava havarovala v pravém silničním příkopu, kde se převrátila na pravý bok. Požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Vzniklou škodu odhadli kolem 500 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají. Doprava je řízena kyvadlově, kolegové odhaduji, že omezení bude trvat kolem tří hodin, než bude náklaďák vyproštěn a náklad přeložen,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková Jersáková.

 

Zdroj: HZS