Distributor elektřiny zrušil plánované odstávky. Jen během voleb

OLOMOUCKÝ KRAJ – Pro dnešní a zítřejší den, tedy dobu, kdy se konají volby do Evropského parlamentu, zrušila ČEZ Distribuce odstávky elektřiny. A to jak plánované, tak i ty způsobené například nepříznivým počasím. Posílila také počty pracovníků v pohotovosti.

To se týká celkem 11 krajů. Na celém zásobovacím území společnosti nebudou od 24. května 13 hodin do 25. května do půlnoci prováděny plánované práce na celém distribučním zařízení, se kterými by bylo spojeno přerušení nebo omezení dodávky elektřiny (s výjimkou činností poruchové služby a odstraňování případných poruch).

„Zároveň společnost pro termín konání voleb navýšila počty pohotovostních čet a posílila pohotovosti pracovníků dispečinku i call centra s cílem předejít delším výpadkům z důvodů poruch v distribuční soustavě,“ informoval mluvčí skupiny ČEZ Vladislav Sobol .

ČEZ Distribuce také zaslala registrovaným starostům přes portál krizového řízení informace o aktivaci speciálních krizových linek pro případ výpadku elektřiny s žádostí o předání informace do volebních místností. „V případě poruchy, dodávky obnovíme v co nejkratším čase,“ dodal mluvčí.

Společnost dodává elektrickou energii na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina.