Série vážných nehod pokračuje. Zraněného převážel vrtulník

TÁBORSKO – Včera v dopoledních hodinách došlo na Táborsku k další velmi vážné nehodě. Střetl se zde nákladní automobil s osobním. Obě vozidla skončila po nárazu v protilehlých příkopech. K nehodě byl vyslán také vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda se stala ve čtvrtek 23. května 2019 po deváté hodině ranní mezi obcemi Planá nad Lužnicí a Zhoř. Došlo zde ke střetu nákladního auta značky Mercedes Atego a osobního auta značky Peugeot 306. „V Peugeotu zůstal zraněný řidič, řidič nákladního auta vyvázl bez zjevných zranění,“ uvedla policejní mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Řidiče osobního automobilu museli vyprostit hasiči. „Hydraulickým vyprošťovacím zařízením odstřihli zadní sedadla a hlavovou opěrku sedadla řidiče. Tím vytvořili cestu pro vyproštění zraněného, kterého z auta vyndali na zádové desce. Zraněného následně zafixovali do vakuové matrace a transportních nosítek,“ popsala průběh záchranných prací mluvčí hasičů.

Řidič byl následně převezen sanitkou k místu přistání vrtulníku a poté transportován do nemocnice. Odklízecí práce pak ještě na místě nehody pokračovaly zhruba do půl dvanácté.