Tato žena obrala seniora o jeho úspory. Neviděli jste ji?

ZLÍNSKO – Další senior doplatil na drzost a bezohlednost druhých. Starý pán z Lukova si jako každý den vyšel v úterý kolem jedenácté vyzvednout oběd, když se k němu na cestě domů připojila neznámá žena. S příslibem pomoci se k němu vetřela do domu a obrala ho o úspory na pohřeb. Policie nyní žádá lidi o pomoc.

Událost se stala v úterý v okolí lukovské ulice U Pivovaru. „Když se senior vracel v jedenáct hodin domů, u branky se k němu připojila cizí žena, která mluvila o tom, že ví, že si muž spoří peníze na vlastní pohřeb a chtěla by mu přispět,“ sdělila policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková. „Stále šla těsně vedle něj, až společně s mužem vstoupila do domu. Vešla s ním až do kuchyně. V tu chvíli si senior uvědomil, že má volně puštěného psa a odešel ho zabezpečit na zahradu.“

Když se muž vrátil dovnitř, žena už byla na odchodu a vymlouvala se, že už vlastně nic nepotřebuje. Pán se ji snažil následovat, byla ale bohužel rychlejší. Na ztrátu dvaatřiceti tisíc korun z obálky v kuchyni se přišlo až následující den, kdy se senior rodině ke zvláštní události přiznal. Na jejich naléhání zkontroloval uložené úspory a zjistil, že jsou pryč.

„Kriminalisté pátrají po ženě, která má kolem padesáti let, na hlavě plátěný nebo slaměný klobouček a oblečenou měla pravděpodobně sukni pod kolena tmavší barvy,“ popsala pachatelku Kozumplíková. Pokud máte jakékoliv informace, které by policii pomohli, sdělte je prosím na tísňové lince 158.