Střelbou chtěl řešit rodinné spory

Zlínsko – Posilnil se čtvrt litrem slivovice, přijel k domu svých příbuzných, s nimiž měl delší dobu spory, a zahájil do oken jejich ložnice střelbu. Naštěstí měl jen vzduchovku a ne něco „silnějšího“, i tak ale zvládl vystřelit nejméně třikrát a mimo jiné způsobil hmotnou škodu přes tři tisíce korun.
Policie z Valašských Klobouk, podle jejíž zprávy se incident odehrál začátkem dubna, jej pak zatkla u jeho bydliště a dechovou zkouškou u něj naměřila 1,32 promile alkoholu. Nyní mu sdělila obvinění z podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vliv slivovičky na jeho jednání nejspíš prokázala již pouhá skutečnost, že při zadržení popíral jakýkoli podíl na střelbě i samotnou skutečnost, že by opilý řídil motorové vozidlo.
Po vystřízlivění mu pak ale nejspíš došla nesmyslnost jeho jednání a pár dní po incidentu se policistům raději přiznal. Začalo pracovat svědomí, nebo že by na to měla nějaký vliv skutečnost, že byl již pětkrát soudně trestaný?